Doen

Blogster Lien Verwimp van Chapeau Magazine vertelt

Blogster Lien Verwimp

Aloha!

Ik ben Lien en word spontaan gelukkig van de geur van de eerste bloesems, het horen van een vreemde taal en het ontdekken van hidden gems over heel de wereld. Liefst wanneer de zon schijnt. Globetrotter is my middle name, al beschrijf ik mezelf ook als trotse Belg: ik word nog vaak verrast door al het moois dat ons eigen landje te bieden heeft.

Zo'n twee jaar geleden vertrok ik op wereldreis en ben ik begonnen met het verspreiden van m'n verhalen. Vooral op Instagram, maar ondertussen ook op m'n eigen reisblog via chapeaumagazine.com. Ik vind het enorm tof om vakantieliefhebbers op weg te helpen en inspiratie te bieden die nét iets anders is dan wat 'de rest' zegt.

Blogster Lien Verwimp aan het wandelen tijdens haar verblijf in Knokke-Heist

Weer of geen weer: de Belgische kust is altíjd een goed idee

Lien geeft tips voor een regenachtig weekendje Knokke-Heist

In volle nazomer boekte ik samen met drie vriendinnen een weekendje Knokke om dit heerlijk warme seizoen af te sluiten. Maar mevrouw zon besloot dat ze voor dit jaar in de Lage Landen wel genoeg geschenen had. Let’s not blame her. Ze heeft ‘r best gedaan en ze kan niet altijd shinen. Het zorgde er alleen voor dat we met iets minder moed richting het gezellige westen trokken. Zonder enige reden! Want eens aangekomen, bewees het mondaine Knokke dat je echt geen mooi weer nodig hebt voor een leuk weekendje weg. Shinen dat het stadje deed, met z’n hippe winkels en adresjes!

Shoppen met blogster Lien Verwimp in Knokke-Heist

Shop eens in de Zoutelaan

Knokke – het meest chique kindje van de Belgische kust – is ’n walhalla voor wie graag door originele winkels snuistert. Heel wat pop-ups kozen voor deze stad en ook als het eens wat meer mag zijn, zit je op het juiste adres. ‘Couleur Locale’ is een enorm leuke winkel voor je interieur, bij ‘Just Julia’ moet je zijn voor de laatste nieuwe stuks van heel wat premium kledingmerken. Het zou zonde zijn hier niet even binnen te springen als je toch in Knokke bent. Dus hoop maar dat het regent, dan kun je op je gemak alles bekijken en heb je een stuk minder last van schuldgevoelens omdat je niet aan ’t zeetje ligt. En als dan nog eens iemand vraagt of je alwéér bent gaan shoppen, heb je door de regen tenminste meteen een antwoord klaar.

Snuif eens wat cultuur op

Geef toe: als je op ’n zonnige nazomer dag kunt kiezen tussen een beachbar of een kunstgalerij, weegt de vitamine D waarschijnlijk iets zwaarder door. De regen liet ons deze keer geen keus. Maar zelfs als fervente zonneklopper kan ik je zeggen dat de beachbar volgende keer wel concurrentie mag verwachten. Knokke barst van de kunst en die kun je in heel wat inspirerende galerijen gaan bekijken. Zo leuk! Theetje erbij, uitleg van een dromerige dame met een grote bril en we voelden ons helemaal relaxed. En slim en zo. Wel nog een tijdje werken om die mooie schilderijen aan te kunnen schaffen. ,,Tot de volgende keer, mevrouw, we denken er nog even over na!” ;-)

Kunstgalerijen bezoeken met blogster Lien Verwimp in Knokke-Heist
Overnachten in Hotel Britannia in Knokke-Heist met blogster Lien Verwimp

Laat je eens lekker in de watten leggen

Ken je die typische kusthuisjes/-hotels aan de Noordzee? Voor wie de westhoek-accommodaties niet meteen nostalgisch zijn uit de kindertijd: ze doen een beetje aan Engeland denken. ’n Tikkeltje ouderwets, maar o zo gezellig. Wij verbleven in Hotel Britannia en werden er met open armen ontvangen. Als Limburger moet je vijf keer per minuut ‘wablieft?’ antwoorden op hun sappige accent, maar dat staat een leuke babbel nooit in de weg. Door Britannia’s centrale ligging ben je zowel snel aan het strand als in de winkelstraten. Dat het hotel ook nog eens recht in ’t Zoute ligt (lees: midden in de verzorgde villawijk) is mooi meegenomen: heel leuk om hier tussen de kleine straatjes eens binnen te gluren in de chique huizen. Zoals gezegd: nog een tijdje werken!

Uitwaaien aan zee in Knokke-Heist met blogster Lien Verwimp

En ja.. Waai eens lekker uit!

Weer of geen weer: we zijn toch niet van suiker? Ook onder een druppelende hemel heeft de Noordzee een soort van ‘helende’ werking. Even in de rol van de dromerige kunstdame hierboven: kijken naar hoge golven en een uitgestrekte zee laat je piepklein voelen en zorgt ervoor dat je een beetje kunt relativeren. Relativeren over waar je je druk om maakt, wat er eigenlijk toe doet in het leven en ja, ook over de natte jeans die je op dat moment door de regen aanhebt. ’t Gaat om de mooie, gezellige momenten met de mensen die je graag hebt en damn, #dekust, die leuke tijd heb je ons gegeven!

Met de steun van:

Logo Impulsprogramma Kust

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF