Westkust - Fahrradroute

Fahrrad
De Panne
Westkustfietsroute

Über die Radstrecke der Westküste können Sie die große Vielfalt der Westküste entdecken. Sie fahren am Meer in De Panne vorbei, durch die Dünen- und Naturgebiete in Koksijde, an der Ijzermündung mit den Jachthäfen in Nieuwpoort und über den Kanal Nieuwpoort-Duinkerke in Richtung der historischen Stadt Veurne. Unterwegs entdecken Sie in den Besucherzentren, Museen und Aussichtstürmen, weshalb die Westküste so einmalig ist.

Routeninformationen

Entfernung: 
48,50km
Shape: 
Runde Eine Richtung
Type route: 
Themenrouten

Routendetails

Startpunkt: 
Parking Canadezenplein, Canadezenplein zn, 8660 De Panne - Toerisme Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde - Vismijn Nieuwpoort, parking Kaai, Kaai zn, 8620 Nieuwpoort - Belevingscentrum Vrij Vaderland, Grote Markt 29, 8630 Veurne - Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2, 8660 De Panne
Beschilderung: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
On your route: 

Bezoekerscentrum Duinpanne

Bezoekerscentrum Duinpanne

In het centrum in De Panne ontdek je de pracht van de regio en de natuurlijke omgeving. Laat je buiten én binnen verrassen door het unieke duin-, kust- en zeeleven.
Meer info

Bezoekerscentrum Westfront

Bezoekerscentrum Westfront

Onder het imposante Albert I Monument in Nieuwpoort vind je alles over de onderwaterzetting van de poldervlakte in 1914. Een verhaal over de kracht van het zeewater en het slim dirigeren van sluizen en sassen.
Meer info

Dumontwijk

Dumontwijk

In de unieke en beschermde Dumontwijk in De Panne ontdek je bouwstijlen van de belle-epoque, de art deco en het modernisme tot de
cottagestijl.
Meer info

Navigo - Nationaal Visserijmuseum

Nationaal Visserijmuseum

Het Koksijdse museum verenigt erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee.
Meer info

Sint-Niklaaskerk

Sint-Niklaaskerk

Bovenop de hoge Sint-Niklaastoren op de Markt in Veurne wacht je een adembenemend uitzicht. Je ziet er tot aan de zee, het West-Vlaamse Heuvelland en zelfs de haven in het Noord-Franse Duinkerke bij helder weer.

Große Karte zeigen
Download the route as GPXYou can transfer a GPX file to a GPS.

Producten

Westkustfietsroute
Kaart

Auf der Karte

Machen

Fahrrad

Wandern

Farn

Horse riding

Car Tours

Andere

Essen und Trinken

Übernachten

Practical info

Choose a category on the left to view results.
Zurück zum Anfang Zurück zum Anfang

Aufgrund der Koronakrise können die Öffnungszeiten und Zeitpläne variieren. Im Zweifelsfall ist es am besten, den Unternehmer selbst zu kontaktieren.